
Na krém budeme potřebovat:
- 2 sýry Philadelphia
- šlehačku na šlehání
- ztužovač šlehačky
- 3 polévkové lžíce cukru
- vanilkové aroma nebo vanilkový lusk
Na korpus budeme potřebovat:
- 300 g máslových sušenek
- 100 g másla
Postup:
Sušenky pomeleme v mixéru nadrobno, přidáme rozpuštěné máslo, promícháme a prsty utlačíme na dno dortové nádoby (průměr 24 cm). Při tlačení do formy si můžeme pomáhat hrníčkem.
Dortovou formu s korpusem dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
Mezi tím si vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme cukr a Philadelphia sýry. Pomocí šlehací metly spojíme v jemnou krémovou hmotu a přisypeme vanilku. Nakonec přidáme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu.
Hotový krém vylijeme do dortové formy na připravený korpus a uhladíme. Necháme ztuhnout v lednici přes noc.
Druhý den zdobíme oblíbeným ovocem podle naší chuti.

