Krkovice s kapustou podle Dohnalek

Petr MarekGastro obory

Dnes nabízíme další z Igorových receptů. Hodně úspěchů při vaření a dobrou chuť!

Ingredience:

  • Plátky vepřové krkovice
  • Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Sádlo
  • Česnek
  • Bujón
  • Kapusta
  • Brambory
  • Máslo

Postup přípravy

  • Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme
  • Na rozpáleném sádle osmažíme cibulku do zlatova
  • Na cibulku dáme maso, počkáme, až pustí šťávu 
  • Podlijeme vodou, přidáme bujón a dusíme do měkka
  • Do hrnce nakrájíme hlávku kapusty spolu s oloupanými bramborami (2 : 1)
  • Do směsi kapusty a brambor přidáme 1 cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou
  • Uvaříme do měkka, slejeme vodu a směs rozmixujeme tyčovým mixérem
  • Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme česnek a máslo, vše mixujeme na kaši

Podáváme s chlebem nebo samostatně

Upozornění:

  • Pozor na česnek – některý může být hořký a znehodnotí celou práci
  • Nejlepší přílohou je čerstvý chléb