Dnes opět vaříme s Igorem. Pokud vás recept zaujme, budeme rádi.

Co budeme potřebovat:
- Vepřová kýta nebo plec
- Cibule
- Sůl
- Pepř
- Sladká paprika
- Česnek
- Červené víno
- Mrkev
- Smetana
- Bujón
Postup přípravy:
- Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, promícháme s kořením a solí
- Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku do zlatova
- Na cibulku dáme maso, počkáme, až pustí šťávu a podlijeme vínem
- Dusíme do změknutí a přidáme nastrouhanou mrkev a česnek
- Před koncem zalejeme smetanou a provaříme
Podáváme s rýží, nebo bramborem
Upozornění:
– Nepřidávat česnek do cibulky – může rychle zhořknout
– Vínem nemusíme šetřit, ale důkladně vyvařit
– Finální hustotu upravíme redukcí nebo zahustíme