Vepřové kostky na smetaně

Petr MarekGastro obory

Dnes opět vaříme s Igorem. Pokud vás recept zaujme, budeme rádi.

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová kýta nebo plec
  • Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Sladká paprika
  • Česnek
  • Červené víno
  • Mrkev
  • Smetana
  • Bujón

Postup přípravy:

  • Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, promícháme s kořením a solí
  • Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku do zlatova
  • Na cibulku dáme maso, počkáme, až pustí šťávu a podlijeme vínem
  • Dusíme do změknutí a přidáme nastrouhanou mrkev a česnek
  • Před koncem zalejeme smetanou a provaříme

    Podáváme s rýží, nebo bramborem

Upozornění:

– Nepřidávat česnek do cibulky – může rychle zhořknout
– Vínem nemusíme šetřit, ale důkladně vyvařit
– Finální hustotu upravíme redukcí nebo zahustíme