Budeme potřebovat
- Lasagne (koupené)
- mleté maso
- olej
- kořenící směs na špagety
- hladkou mouku
- máslo
- mléko
- sůl, pepř
Postup
Mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme protlak, krátce promícháme a dusíme. Přidáme trochu kečupu a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 minut provařit.
Podle návodu na obalu připravíme lasagne.
Dále si připravíme bešamel: Z hladké mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme jí teplým mlékem a za stálého míchání necháme zhoustnout. Dochutíme solí a mletým pepřem.
Zapékací nádobu vymažeme a dno vyložíme připravenými lasagni. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ní část bešamelu. Opět poklademe těstoviny a vrstvy stále opakujeme pokud máme suroviny. Poslední vrstvu tvoří lasagne, které hustě posypeme sýrem.
Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 20 – 30 minut.