Kynuté koláče

Petr MarekGastro obory

Dnes spolu s našimi učni upečeme kynuté koláče

Na těsto budeme potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 30 g oleje
  • 1 vejce
  • 125 ml mléka
  • 100 g majolky
  • 40 g cukru
  • droždí a špetku soli

Na tvarohovou náplň potřebujeme:

  • 250 g tvarohu
  • 40 g vanilkového pudingu
  • 20 g vanilkového cukru
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 žloutek

Na povidlovou náplň použijeme povidla, na ozdobu rozinky, mandle…

Postup přípravy:
Připravíme si prosátou mouku, přidáme sůl, zamícháme. Z vlažného mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek, který po vykynutí přidáme do mouky i s ostatními ingrediencemi. Po vykynutí těsto přetužíme a dáme znovu kynout. Po vykynutí uděláme 60 g klonky, které necháme chvíli vykynout, vytvarujeme koláče, které plníme náplní, ozdobíme a potřeme vajíčkem. Pečeme cca 16 minut při 160 ⁰ C.