Šluknovská lesnická škola přivítala návštěvu z Krajského úřadu Ústeckého kraje

Petr MarekAktuality, Stalo se

Třináctého května navštívila naší školu delegace z Ústeckého kraje. Konkrétně se k nám přijeli podívat Ing. Jindra Zalabáková, radní pro oblast školství, mládeže a sportu, Zdeněk Plecitý zastupitel kraje a předseda výboru pro zemědělství a venkov. Dále jsme přivítali Ing. Dagmar Waicovou, vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy a Ing. Miroslava Vacka vedoucího Oddělení ekonomiky krajských financí.
Během více než šestihodinové návštěvy se všichni seznámili s historií lesnické školy, složením studijních a učebních oborů a problémy místního lesního průmyslu. U většiny z nich to byla jejich první životní i profesní návštěva Šluknovska a naší školy.
Podívali se také do arboreta a na školní střelnici. Spoustu prostoru bylo na diskuzi, která byla vedena k mnoha problémům školství. Důležitá byla také rozmluva o skladbě učebních oborů, zejména pak těch, které poskytují nižší střední odborné vzdělání (obory kategorie E). V našem případě jde o lesnické práce a pečovatelské služby. Tyto obory mají v našem regionu významnou roli nejen vzdělávací, ale i výchovnou.
„Myslím, že nejdůležitější bylo seznámit návštěvu s myšlenkou školy – otevíráme dveře do budovy a vytváříme životní styl našich žáků a budoucích absolventů,“ doplnil setkání ředitel školy Rudolf Sochor.

dh