Vepřová plec na cibuli

Petr MarekAktuality, Gastro obory

Dnes vaříme s Igorem. Tak se nechte inspirovat a dejme se do díla.

  • Budeme potřebovat:
  • Vepřovou plec
  • Cibuli
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Červené víno
  • Worcesterovou omáčku
  • Hranolky (brambory)
  • Postup přípravy:
  • Maso pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme worcesterovou omáčkou
  • Dáme na pánev s rozpáleným olejem, zprudka smažíme do zatažení masa
  • Přidáme na půlměsíčky krájenou cibuli, podlijeme červeným vínem, dusíme do měkka
  • V průběhu dušení mícháme, tekutinu redukujeme
  • Podáváme s hranolkami z horkovzdušné fritézy nebo vařeným bramborem

Upozornění:

  • Důležité pravidlo „ kolik masa – tolik cibule“
  • Vínem nešetřit ale důkladně redukovat
  • Vepřovou plec možno nahradit prorostlou krkovicí nebo libovým bůčkem


DOBROU CHUŤ !