Dnes opět „ukuchtíme“ něco dobrého s žáky gastrooboru. Tuto dobrotu děláme i u nás doma a … každý, kdo ochutná, chce recept.
Tak do toho!
Potřebujeme:
- 600 g polohrubé mouky
- 500 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 droždí
- špetka soli
- 1 hera (nebo máslo)
- 2 žloutky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 30 dkg šunkový salám ( anglická slanina) nakrájíme na kostky
- 20 – 30 dkg sýra nastrouháme
- vegeta (možno přidat jak do těsta, tak do krému, ale není nutno)
- Koření na posypání (country, pizza, kmín)
Jak na to:
Do mísy připravíme prosátou mouku, přidáme sůl, promícháme, připravíme kvásek, po vykynutí přidáme kvásek do mouky, přidáme olej a propracujeme.
Necháme kynout, po 20 minutách přetužíme těsto a dáme znova kynout.
Pozn. My doma svěříme tuto fázi přípravy domácí pekárně 🙂
Připravíme si krém: heru vyšleháme s 2 žloutky, česnekem a solí.
Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 – 3 části.
Těsto vyválíme, potřeme krémem, posypeme šunkovým salámem (slanina je lepší 🙂 ) a nastrouhaným sýrem, zabalíme jako štrůdl, z vrchu potřeme krémem. Čtete správně, část krému přijde dovnitř, část na potření (cca 2/3 dovnitř, 1/3 ven). Trochou sýra posypeme i vršek.
Nakrájíme na trojúhelníky (proužky se při pečení sesunou, proto trojúhelníky), přendáme na plech s pečícím papírem, posypeme kořením, dáme péct a pečeme na 180 – 200°C cca 25 minut.
Dají se jíst samozřejmě i za studena, ale teplé…… no zkuste sami.