Máte chuť na vdolky?

Petr MarekAktuality, Gastro obory

Pokud ano, tak si udělejte vdolky s hruškovými povidly společně s Janou a našimi učni.

Na těsto budete potřebovat:

1 kg hladké mouky
1 droždí
3 lžíce oleje
½ l mléka
Sůl
Cukr
Máslo

Dále hrušková povidla, 1 tvaroh na strouhání a šlehačku na ozdobu

Postup:

Do mísy prosejeme hladkou mouku, osolíme.
Z droždí, mléka a cukru si připravíme kvásek. Po vykynutí kvásek zapracujeme s hladkou moukou a olejem. Těsto propracujeme a necháme kynout 30 minut při pokojové teplotě.
Po vykynutí si připravíme 40 g klonky, které pečeme na sucho na elektrické plotýnce. Po upečení vdolky mastíme máslem, necháme vychladnout.
Potíráme hruškovými povidly, posypeme tvarohem na strouhání, ozdobíme šlehačkou.

P.S. Na fotografiích vidíte, jak to šlo našim učňům