Pekař

Proč se stát pekařem?
Chceš pracovat na tom nejvoňavějším místě na světě? Umět péct rohlíky, vánočky, sladké koláče i chleby? Baví tě pracovat rukama a víš, že řemeslo má zlaté dno? Pekařina je pak pro tebe jasnou volbou.
Ne každý může být pekařem, ale pokud už se jím stane, je to láska na celý život. Navíc, pekaři a pekařky jsou v módě a po kvalitních chlebu se dneska zapráší. V tomhle oboru si zkrátka každý najde to svoje – ať už tě láka vyrábět pečivo tradičními metodami, nebo se staneš pekárenským inovátorem a budeš vymýšlet vlastní výrobky – v pekařině se fantazii meze nekladou.
Skvělé zázemí
Cvičná kuchyně i pekárna a všechny další věci, které budeš potřebovat k tomu, aby jsi naplno ovládl/a pekařské řemeslo.
Učíme v malých skupinkách
Nejvíce zkušeností získáš, když se ti budou učitelé naplno věnovat. Přesně tak, jako na naší škole.
Zaměřeno na praxi
Od prváku až do konce studia budeš získávat praktické dovednosti, které potom využiješ – ať už jako zaměstnanec nebo jako podnikatel.
Pekařina je láska na celý život
Kdo si dobře vybere, nemusí pracovat ani jeden den v životě.
KÓD OBORU
29-53-H/01
ŠKOLNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Pekař
DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem
ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška
DÉLKA STUDIA
Tříleté studium
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Přijímací zkoušky se nekonají. Uchazeči budou přijati až do naplnění kapacity oboru. Více informací najdeš zde.
POČET PŘIJÍMANÝCH ŽÁKŮ
20
A jaké budeš mít uplatnění?
Staň se pekařem nebo pekařkou a pracuj v malých pekárnách nebo velkých mezinárodních firmách. Můžeš se stát i pekařským technologem a přicházet s novými nápady na vylepšení postupů a receptů. Nebo si rovnou založ vlastní pekárnu – pečivo budeme jíst přece pořád!
